Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu;

Diş protez teknolojisi program başkanı Öğr.Gör. Figen ÖZŞAHİN , Sağlık Hizmetleri Müdür Yardımcısı  Ögr. Gör. Arif AKSOY, 12-13-14 Haziran 2020 tarihinde gerçekleştirilen Uluslararası COVİD-19 kongresinde (online International Conference of Covid-19) sözlü bildiri sunmuşlardır.

**Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip ERDOĞAN’ın da teşekkür mesajı gönderdiği kongrede ülkemizin önde gelen bilim insanları, birçok üniversite rektörü ayrıca siyasi olarak tanınmış bürokratlarda konuşmalarıyla Pandemi sürecinin hangi noktalara gittiğini vurgulamaya çalışmışlardır.

Açılış konuşmasını  yapan Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip BİRİNCİ Türkiye’nin Pandemi dönemini Sağlık altyapısı sayesinde diğer ülkelere nazaran daha iyi atlattığını fakat tehlikenin geçmediğini belirtmiştir.

Bilim kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik ÖZLÜ’nün konuşmalarında ise öne çıkan nokta, eğitimin artık toplu şekilde şehirler arası yolculuklar, kalabalık yurt ortamları ve sınıflar ile olamayacağı, çağın gereksinimi şeklinde özellikle teorik derslerin UZEM olarak yürütülmesi, uygulamalı derslerin ise staj ile tamamlanması olmuştur. Hastalık bitse bile artık online eğitim hayatımızda her zaman var olacaktır diye belirten ÖZLÜ tüm katılımcılara başarılar diledi.

Sağlık bölümlerinde okuyan üniversite öğrencilerinin Covid-19 korku düzeyleri: Bir özel üniversite örneği” adlı çalışmayla kongreye katılan akademisyenlerimizden sözel sunumu Öğr. Gör. Figen ÖZŞAHİN yapmıştır.

AKSOY ve ÖZŞAHİN’in üniversitemiz Sağlık Bölümlerinde okuyan öğrencilerle yaptığı çalışmaya yaklaşık 1000 öğrenci katılmış olup çarpıcı sonuçlar bulmuşlardır.

Çalışma sonucunda Covid-19 testi yaptıranların, kronik rahatsızlığı olanların, ailesinde ve çevresinde Covid-19 tanısı konulmuş üniversite öğrencilerinin ve yaş olarak 24-26 yaş aralığında olanların Covid-19 korku düzeyleri daha yüksek çıkmıştır. Cinsiyet açısından herhangi bir anlamlı farklılık bulunmamıştır.

Öğrenci profiline bakıldığında Sağlık alanında kayıtlı öğrencilerin pandemi sürecinde staj, uygulama ve teorik derslerden çekindikleri ve toplu yerler de rahatsız oldukları tespit edilmiştir.

Avrasya Üniversitesi olarak bizlerde,  akademisyen hocalarımıza,

ayrıca çalışmaya bilgi ve deneyimlerle katkı sağlayan Rehberlik ve Psikolojik Danışman olan Metehan ÖZŞAHİN‘ ‘e  teşekkür eder, çalışma hayatlarında başarılar dileriz…