İngilizce Hazırlık Sınıfı Öğrencilerinin Dikkatine!

1. İngilizce hazırlık sınıfının Bahar dönemi sonunda yapılan final sınavı sonuçları ile Yılsonu Genel Başarı Durumuna esas olan Güz Dönemi ve Bahar Dönemi Ders Ortalamaları ve Yıl Sonu Başarı Durumları aşağıdaki tabloda sunulmuştur.
  2. Avrasya Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönergesi amir hükümleri gereği; İngilizce Hazırlık Sınıfında dersler yıllıktır. Güz dönemi başarı ortalaması ile Bahar Dönemi başarı ortalaması toplamının ikiye bölünmesiyle öğrencinin yıllık başarı durumu belirlenmektedir.
  3. Yine aynı mevzuat hükümleri gereği öğrencinin hazırlık sınıfında başarılı olabilmesi için yılsonu başarı ortalamasının en az 60 olması gerekir. Bununla birlikte yılsonundaki genel ortalaması 60’ın altında olan öğrencilere yeterlilik sınav hakkı verilir (Yılsonunda başarılı olamayan bu öğrenciler için yapılması gerekli yılsonu yeterlilik sınavı, yeni Eğitim ve Öğretim yılı başında yeni gelen öğrenciler ile birlikte yapılacaktır).