Mentörlük Sunumları – Geleceğin İş Dünyası Avrasya Üniversitesinde Yetişiyor !
Yeni nesil uygulamalı girişimcilik eğitim modelinin ülkemizde ilk olarak uygulandığı “Mentorluk” programında Avrasya Üniversitesi öğrencileriÖğr. Gör. Murat ŞAHİN koordinatörlüğünde; kişisel gelişim ve motivasyon eğitimlerinin yanı sıra yaratıcı düşünme teknikleri ve iş dünyasından kendilerine atanan mentorleriylebirlikte bölgemizde önemli girişimcilik projeleri çıkarmaya devam ediyor.
Güz yarıyılı eğitim öğretim döneminde “Mentorluk” sürecini ders olarak alan Avrasya Üniversitesi öğrencileri gruplar halinde; “AKILLI CEKET (Motorcular & Bisikletçiler)” , “BEN OKUDUM SENDE OKU” , “BİR ÇOCUK BİR DÜNYA” , “BİR KAVANOZ MUTLULUK” , “CEL BURDAYUM” , “ÇÖPÜNÜ BASKETLE” , “EĞİT-KAZAN” , “EKO ŞEMSİYE” , “HUZURLU EVLER” , “LEYDİ MARMELATLARI” ve “OYUNCAKİSTAN” isimligirişimcilik projeleri çıkartılar. Projelerin kapsamında yaratıcılık, yenilikçilik ve sosyal girişimcilik yer alırken, öğrenciler projelerini kısa zaman dilimi içerisinde maliyetsiz bir şekilde başarıyla gerçekleştirildi. Topluma faydalı gelecek kuşaklar yetiştirme mahiyetinde iş dünyasına girişimcilik-yenilikçilik ile bütünleşmiş bireyler kazandırdıklarını ifade eden Sayın Şahin; bu programda bu dönem, Trabzon ilimizde yer alan bir köy okulunun kütüphanesinin oluşturulmasından, ilköğretim düzeyindeki öğrencilere çocuklara pastacılık eğitim verilmesinden, huzurevindeki yaşlıların gönüllerini alınmasından, çeşitli sosyal medya hesapları üzerinden geleneksel ve doğal üretilen ürünlerin üretilerek gelirlerinin sokak hayvanlarına bağışlanmasından, giyilebilir teknolojiler kapsamında üretilen akıllı ceketlerin motosikletçilerin ve bisikletçilerin hayatlarını korumalarının sağlanmasından, LÖSEV’e bağış toplanmasından öte ilköğretim düzeyindeki öğrencilerin temizlik algısının artırılmasına kadar bir çok topluma faydalı proje çıkarttıklarını belirtti.