Özel Güvenlik Ve Koruma Bölümü  Trabzonport Liman Etkinliği

Avrupa’yı Avrasya’ya bağlayan Modern İpek Yolu konumunda bulunan limanda, öğrenciler Limanın Güvenliğine ilişkin bilgi ve donanımlarını geliştirmek; liman tesisi güvenlik planı, giriş kontrolleri, güvenlik iletişimi, çevre politikası, kıyı tesisi tarafından uyulacak/uygulanacak kurallar ve tedbirler, tehlikeli maddelerin sınıfları, taşınması, tahmil/tahliyesi, yük elleçlenmesi, ayrıştırılması, istiflenmesi ve depolanması, gemilerin doğrulanması ve sertifikasyonu, iş sağlığı ve güvenliği gibi konularda bilinç oluşturmak amacıyla teknik gezi düzenlendi. AVÜ Özel Güvenlik ve Koruma Bölümü Başkanı Öğr. Gör. Metin YENİGÜN yaptığı açıklamada, “Öğrencilerimiz için verimli ve çok yerinde bir gezi olduğunu düşünüyorum. İnanıyorum ki öğrenciler  bu ve bunun gibi geziler, öğrencilerimizin dış dünya ile onları bekleyen dünya uygulamasını daha da kolaylaştıracaktır” dedi. Ayrıca Liman Güvenlik Müdür’ü Ömer BAHAR ve ekibine göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür etti.