Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı Öğrencileri İçin Sahada Eğitim Amaçlı Ramada Plaza’ya Ziyaret

Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri ders kapsamında otel mutfaklarının temel yapısı ve mutfak işleyişi hakkında bilgi edinmek ve bazı üretim süreçleri ile ilgili uygulamaların görülerek daha iyi anlaşılması amacıyla Trabzon Ramada Plaza’ya teknik gezi düzenledi.

Etkinlik, Aşçılık Program başkanı Öğr. Gör. Mustafa Emre ŞİRİN ve Aşçılık Program Danışmanı Öğr. Gör. Rana Ayşenaz YARDIM eşliğinde gerçekleşti.

Öğrencilere, mutfak şefi öncülüğünde mutfakta kullanılan araç gereçler, mutfak bölümleri tanıtılarak mutfağın işleyişi hakkında genel bilgiler verildi. Mutfak ziyareti sonrasında öğrenciler, programımızdan mezun olan Şef H.F. TOKAN öncülüğünde otelin restoran, bar ve diğer bölümleri gezerek işleyişi ve ekipmanları hakkında bilgi aldılar. Aynı zamanda TOKAN banket organizasyonlarının işleyişi hakkında bilgiler verdi.

Aşçılık Program başkanı Öğr. Gör. Mustafa Emre ŞİRİN, ihtiyaç duyulan teorik bilginin yanı sıra sahada eğitim amacıyla düzenlenen bu tarz etkinliklerin öğrencilerin çalışacakları alan konusunda bilgi elde etmeleri açısından önemine değindi. Yapılan ziyaretin oldukça verimli geçtiğini belirterek,  Aşçıbaşı Sunay KARATAŞ’a ve otel çalışanlarına teşekkür etti.