Sosyal Güvenlik Program Başkanı Öğr. Gör. Emine MUTAFCI ve Özel Güvenlik ve Koruma Program Başkanı Öğr. Gör. Metin YENİGÜN ile Bölüm öğrencileri Trabzon Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’ nü ziyaret etti. Karadeniz SGK Müdür Yardımcısı Emine BUÇAN ve SGK kurum temsilcisi Gökhan AYVAZ tarafından karşılanan öğrenciler, hizmet binasını gezdirip, birimler hakkında bilgi verdi. SGK İl Müdür’ü Aydın GEDİKLİ, öğrencilere yönelik olarak yaptığı konuşmada, sosyal güvenliğin kapsamı ve önemi, SGK’ da yürütülen işlemler, sigortalılık bilinci konularında bilgi verdi. Öğrencilere staj dönemlerinde ve çalışma yaşamlarında, meslekleri ile ilgili olarak kurumda çalışan personelin bilmesi gereken konular hakkında genel bilgilendirme yapan ve sosyal güvenlik alanında yetişen ara elemana duyulan ihtiyaca değinen GEDİKLİ, Özel Güvenlik ve Koruma Bölümüne de kurumlarında staj imkânı verebileceklerini ifade etti. Öğrencilerin SGK hakkında merak ettikleri soruları cevapladı ve bölüm öğrencilerinin kuruma olan ilgisi karşısında memnun olduğunu belirtti. Sosyal Güvenlik Bölüm Başkanı Emine MUTAFCI, Sosyal Güvenlik Programının, sektörün ihtiyaç duyduğu akademik yetilerle donanmış bilgilerini teknolojiye uyarlayabilen, disiplinler arası işbirliği yapabilme becerisine sahip ara eleman yetiştiren bir program olduğunu belirterek, ihtiyaç duyulan teorik bilginin yanı sıra sahada eğitim amacıyla düzenlenen bu tarz etkinliklerin öğrencilerin çalışacakları alan konusunda bilgi elde etmeleri açısından önemine değindi.

Bölüm başkanları yapılan ziyaretin oldukça verimli geçtiğini belirterek, kurum müdürü ve çalışanlarına teşekkür etti.