Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde, ’100. Yılında Azerbaycan Cumhuriyeti Uluslararası Kongresi’ düzenlendi.
 Kongreye  Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Azerbaycan Bakan Yardımcısı Valeh Hacıyev, Azerbaycan Büyükelçisi Hazar İbrahim, Azerbaycan Kongresi Başkanı Dr. Asif Kurban, Vali Yardımcısı Aslan Avşarbey, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Naci Gündoğan, Eskişehir Türk Ocağı Başkanı Prof. Dr. Nedim Ünal, TÜDAM Müdürü Doç.Dr. Mehmet Topal, Azerbaycan Eğitim Müşaviri Necibe Nesibova, EsAzDer Başkanı Cavid Aydın, TADEF Başkanı Bilal Dündar ve   çok sayıda akademisyen de katıldı.
Kongrenin bilim kurulunda da yer alan Çocuk gelişimi bölüm başkanı Doç. Dr. Kamala Gahramanova ve Ögr. Görevlisi Bilal Hatemi sunum yaptılar.