Opr. Dr. Sare Davutoğlu I. Dünya Savaşı Şehitler Anıtı’nı ziyaret etti

Opr. Dr. Sare Davutoğlu Avrasya Üniversitesi Yomra Kampüsünde yer alan I. Dünya Savaşı Şehitler Anıtı’nı ziyaret etti. Anıt hakkında bilgi veren Rektorumuz Prof. Dr. Askın ASAN `Vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna kahramanca mücadele veren, vatan toprağımızı paha biçilmez kılan ve onu kutsallaştıran, özgür ve bağımsız bir yurt armağan etmek amacıyla gözünü kırpmadan canını feda eden, her karış toprağın diyetini kanıyla ve canıyla ödeyen aziz şehitlerimiz için Avrasya Üniversitesi olarak kampüsümüzde I. Dünya Savaşı Şehitler Anıtı inşa ettik. Savunma Bakanlığı’n dan 1. Dünya Savaşı sırasında çeşitli cephelerde şehit düşen Trabzon doğumlu olan askerlerimizin listesini istedik. 748 isim tarafımıza iletildi. Şehitlik Anıtında, Çanakkale Savaşı sırasında, Kafkas Cephesi, Galiçya Cephesi, Filistin, Irak Cephesi, Makedonya, Romanya gibi farklı cephelerde şehit düşen Trabzon Maçka, Of, Arsin, Araklı, Beşikdüzü, Akçaabat, Sürmene, Şalpazarı, Tonya, Vakfıkebir, Yomra, Hayrat, Düzköy, Çarşıbaşı ve Çaykara evlatlarının yani kahraman dedelerimizin isimleri yer almakta.

sare2Avrasya Üniversitesi’nin calışmaları hakkinda bilgi alan Opr. Dr. Sare Davutoğlu böyle önemli bir anıtın Avrasya Üniversitesi tarafından hayata geçirilmesinden ötürü Mütevelli Heyet Başkanımız Ömer Yıldız’a teşekkür etti. Üniversite ögrencilerinde tarih bilincini geliştirecek çalışmalara her zaman destek vereceklerini belirtti.