İktisat Yüksek Lisans Programı Hakkında

İktisat Yüksek Lisans Programının amacı öğrencinin profesyonel olarak çalışmak istediği bir alanda uzmanlaşmasını, uzmanlaştığı alanda bağımsız iktisadi analiz ve araştırma yapabilmesini olanaklı kılacak bilgi ve beceriyi kazanmasını sağlamak ve eğitimine doktora düzeyinde devam etmek isteyenlere sağlam bir kuramsal altyapı kazandırmaktır

Ayrıca mezun olan öğrencilerimiz kamu kurumları ve özel sektörün finans birimlerinde yönetici, yönetici yardımcısı, kalite sistemleri sorumlusu, Bilgi ve Bilişim sistemleri sorumlusu, üretim planlama ve kontrol sorumlusu vb. pozisyonlarda çalışabilmektedir. Ayrıca, üniversitelerde ilgili bölümlerde araştırma görevlisi, öğretim görevlisi, öğretim üyesi pozisyonlarında da görev alabilmektedirler.

Program Adı İktisat (Yükseklisans)
Öğretim Süresi            Tezli: 4 Dönem / Tezsiz: 3 Dönem
Gerekli AKTS Tezli: 120 / Tezsiz: 90
Mezuniyet İktisat Yükseklisans
Eğitim Dili Türkçe

TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA BAŞVURMAK İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR VE DEĞERLENDİRME

a) Yurt içinde 4 yıllık lisans eğitimi veren bir yüksek öğretim kurumunun herhangi bir bölümünden veya YÖK denkliği olan yurt dışı yüksek öğretim kurumundan mezun olmaları,

b) Son üç yıl içinde alınan ALES’ten Sayısal, Eşit Ağırlık veya Sözel bölümlerin herhangi birinden en az 55 puan almış olmaları,

c) Adayların ALES puanının %60’ı, lisans notunun %20’si, varsa yabancı dil notunun %20’si alınarak başarı notu belirlenip sıralama yapılır.

TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMINA BAŞVURMAK İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR VE DEĞERLENDİRME

a) Yurt içinde 4 yıllık lisans eğitimi veren bir yükseköğretim kurumunun herhangi bir bölümünden veya YÖK denkliği olan yurt dışı yükseköğretim kurumundan mezun olmaları,

b) ALES ve yabancı dil şartı aranmayıp, Lisans not ortalamasının %60’ı ve mülakat sonucunun %40’ı değerlendirilerek sıralama yapılır. Yabancı öğrenciler için de aynı koşullar geçerlidir

BAŞVURU ESNASINDA İSTENECEK BELGELER

1. Başvuru formu: (Yüksek Lisans Başvuru Formu için tıklayınız).
  2. Lisans diplomasının veya geçici mezuniyet belgesinin aslı ve 1 adet fotokopisi.
  3. ALES sonuç belgesi. (Tezli yüksek lisans  programları için)
  4. Lisans not durum belgesinin aslı ve 1 adet fotokopisi.
  5. Nüfus cüzdanı aslı ve 1 adet fotokopisi (T.C. Kimlik Numaralı).
  6. Yabancı dil belgesi (KPDS, ÜDS, YDS veya Üniversitelerarası Kurulca bunlara denkliği kabul edilmiş sınav sonuç belgesi ( varsa)
  7. Erkek adaylar için askerlik durum beyanı.
  8. Dört adet fotoğraf (Adayın kolaylıkla tanınmasına imkân verecek şekilde olmalı).

KONTENJANLAR

İktisat İktisat YL/Tezli 5 5 10
YL/Tezsiz 20 20 40

ÜCRET

İktisat Tezli Yüksek Lisans Programı 13.000 TL
İktisat Tezsiz Yüksek Lisans Programı 9.000 TL

ÖDEME ŞEKLİ

Tezli/Tezsiz YL Programlarına Normal Kesin Kayıt yaptıran öğrenciler ödemelerini kredi kartına 6 eşit taksitle yaptırabilirler.

Belirlenen ücretler

Garanti Bankası Merkez Şubesindeki “TR82 0006 2000 1580 0006 2949 19  ” nolu hesaba yada

ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI Değirmendere Şubesi “TR78 0020 3000 0210 7500 0000 01″ nolu hesaba yatırılır.

DESTEK BURSU

Avrasya Üniversitesi tarafından Üniversitemizde Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Programlarına kabul edilen ve burs programının şartlarını taşıyan belirli sayıda öğrenciye Destek Bursuverilecektir.

Burs programlarına başvurular, 18 Eylül 2015 tarihine kadar ilgili enstitüye yapılacaktır. Adaylar, aşağıda belirtilen evrakları tamamlayarak başvurularını yapacaklardır.

Burslar üniversitemizde lisansüstü eğitim alan ve herhangi bir kurumdan burs almayan Lisansüstü öğrencilere yöneliktir. Uluslararası öğrenciler de bu burs programına başvurabilirler.

Destek Burs Programı yalnızca aylık burs ödemesini kapsamakta ve bu ödeme yalnızca eğitimin devam ettiği aylarda yapılmaktadır.

Destek Burs Programı kapsamında kabul edilen adaylar için;

Kabul edildikleri programa ödeyecekleri ücretten  %20 oranında indirim yapılır.

BursBaşvuru için İstenecek Belgeler (Destek Bursu)

• Nüfus cüzdanının önlü arkalı fotokopisi
  • Detaylı Özgeçmiş
  • Adli sicil kaydı (orijinal)