Hemşirelik Yüksek Lisans Programı Hakkında

Program Adı Hemşirelik   (Yükseklisans)
Öğretim Süresi            Tezli: 4 Dönem
Gerekli AKTS Tezli: 120
Mezuniyet Hemşirelik Yükseklisans
Eğitim Dili Türkçe

Hemşirelik Tezli Yüksek lisans Programı

Programa başvuru yapacak adayların;

• Yurt içinde 4 yıllık lisans eğitimi veren hemşirelik fakültesi ve sağlık yüksekokulların hemşirelik bölümünden veya YÖK denkliği olan yurt dışındaki hemşirelikle ilgili yüksek öğretim kurumundan mezun olmaları,
  • Son üç yıl içinde alınan ALES’ ten Sayısal, Eşit Ağırlık veya herhangi birinden en az 55 puan almış olmaları gerekir.

Değerlendirme,

• Adayların ALES puanının %60’ı, lisans notunun % 40’ı, alınarak başarı notu belirlenip sıralama yapılır.

Program,

• En az (4), en çok (6) yarıyıl süreli olan bu program 24 kredilik (120 AKTS)  ders yükü ile 3. ve 4. yarıyılda hazırlanacak bir yüksek lisans tezinden oluşmaktadır.

Başvuru Esnasında İstenen Belgeler

1. Başvuru formu
  2. Lisans diplomasının veya geçici mezuniyet belgesinin aslı ve 1 adet fotokopisi.
  3. ALES sonuç belgesi. (Tezli yüksek lisans  programları için)
  4. Lisans not durum belgesinin aslı ve 1 adet fotokopisi.
  5. Nüfus cüzdanı aslı ve 1 adet fotokopisi (T.C. Kimlik Numaralı).
  6. Yabancı dil belgesi (KPDS, ÜDS, YDS veya Üniversitelerarası Kurulca bunlara denkliği kabul edilmiş sınav sonuç belgesi ( varsa)
  7. Erkek adaylar için askerlik durum beyanı.
  8. Dört adet fotoğraf (Adayın kolaylıkla tanınmasına imkân verecek şekilde olmalı).

Kontenjanlar

Toplam Öğrenci Sayısı
Güz İlkbahar
2016-2017 Hemşirelik Yüksek Lisans Programına Başlayacak Öğrenci Sayısı 5 5 10

Ücret

Hemşirelik Programı 13.000 TL

Ödeme Şekli

Tezli/Tezsiz YL Programlarına Normal Kesin Kayıt yaptıran öğrenciler ödemelerini kredi kartına 6 eşit taksitle yaptırabilirler.

Belirlenen ücretler

Garanti Bankası Merkez Şubesindeki “TR82 0006 2000 1580 0006 2949 19  ” nolu hesaba yada

ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI Değirmendere Şubesi “TR78 0020 3000 0210 7500 0000 01″ nolu hesaba yatırılır.

Destek Bursu

Avrasya Üniversitesi tarafından Üniversitemizde Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Programlarına kabul edilen ve burs programının şartlarını taşıyan belirli sayıda öğrenciye Destek Bursuverilecektir.

Burs programlarına başvurular, 18 Eylül 2016 tarihine kadar ilgili enstitüye yapılacaktır. Adaylar, aşağıda belirtilen evrakları tamamlayarak başvurularını yapacaklardır.

Burslar üniversitemizde lisansüstü eğitim alan ve herhangi bir kurumdan burs almayan Lisansüstü öğrencilere yöneliktir. Uluslararası öğrenciler de bu burs programına başvurabilirler.

Destek Burs Programı yalnızca aylık burs ödemesini kapsamakta ve bu ödeme yalnızca eğitimin devam ettiği aylarda yapılmaktadır.

Destek Burs Programı kapsamında kabul edilen adaylar için;

Kabul edildikleri programa ödeyecekleri ücretten  %20 oranında indirim yapılır.

Burs Başvuru için İstenecek Belgeler (Destek Bursu)

• Nüfus cüzdanının önlü arkalı fotokopisi
  • Detaylı Özgeçmiş
  • Adli sicil kaydı (orijinal)