Bankacılık ve Sigortacılık bölümü öğrencileri Öğretim Görevlisi Murat ŞAHİN öncülüğünde Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasına teknik konularda bilgi almak için ziyarette bulundular. Ziyaret sırasında ülkemizde ve dünyada sigortacılık sektörü hakkında öğrencilere çok detaylı bilgiler verildi. Ülkemizde sigortacılık kanunu ve uygulamaları, sigorta acenteleri dünya uygulamaları ve araştırmaları hakkında detaylı bilgi alan öğrenciler, e-ticaret, kariyer, girişimcilik ve iş kurma fırsatları hakkında da önemli bilgiler edindiler.

Ayrıca Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasının Özel İpek Yolu Müzesinde yer alan, Trabzon’un sosyal ve kültürel tarihine ışık tutan İpek Yolu Müzesi de gezildi. Müzede bölge için çok önemli ve kültürel değerlere sahip olan Osmanlı ve Selçuklu dönemine ait 16. ve 18. yüzyıldan kalan ve büyük çoğunluğu Kur’an-ı Kerim, fıkıh kitapları, icazetname, risaleler gibi çeşitli kaplardan oluşan el yazmaları, hat levhaları, yanında madeni eserler, gümüş ve işlemeli hokka ve divitlerden oluşan 136 parça eser hakkında öğrencilere bilgi aktarıldı.