Amerika Birleşik Devletleri’nin 1980 tarihli Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararına rağmen büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararı Orta Doğu’da İslam âlemine yönelik oldukça ağır bir tahrike dönüşmüştür. Bu durumun tüm dünyanın gözü önünde İsrail Devleti tarafından genç, yaşlı, çocuk ve bebek demeden bir katliamla devam etmesi Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail’in Orta Doğu ve dünyanın geleceği hakkında düşündüklerini göstermesi açısından da ibret vericidir.

Yaklaşık 500 yıllık Osmanlı idaresi altında semavi dinler için bir barış ve uzlaşma diyarı olan Kudüs İsrail Devleti yönetimi altında insanlığın öldüğü ve öldürüldüğü bir diyar haline getirilmiştir. Özellikle de Ramazan ayı arifesindegerçekleştirilen bu insanlık dışı katliamın dikkate alınarak uluslararası hukukun devreye sokulması adalet ve dünya barışı açısından elzemdir.

Avrasya Üniversitesi Senatosu olarak İsrail Devleti’nin gerçekleştirdiği bu devlet terörünü ve katliamı şiddetle kınıyoruz. Filistinli kardeşlerimizin haklı davalarını desteklerken acılarını paylaşıyor, yaralılara acil şifalar, şehitlere Allah’tan rahmet diliyoruz.

T.C. Avrasya Üniversitesi Senatosu