Avrasya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümünden Ramada Plaza’ya Ziyaret

Avrasya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü ders kapsamında derste anlatılan otel mutfaklarının temel yapısı ve mutfak işleyişi hakkında bilgi edinmek ve bazı üretim süreçleri ile ilgili uygulamaların görülerek daha iyi anlaşılması amacıyla Trabzon Ramada Plaza’ya teknik gezi düzenledi.

Program, Aşçılık Bölüm başkanı Öğr. Gör. Mustafa Emre ŞİRİN ve Aşçılık Bölümü öğretim elemanı Öğr. Gör. Rana Ayşenaz YARDIM eşliğinde gerçekleşti.

Programa Aşçılık Bölümü öğrencileri katıldı. Öğrencilere, mutfak şefi öncülüğünde mutfakta kullanılan araç gereçler, mutfak bölümleri tanıtılarak mutfağın işleyişi hakkında genel bilgiler verildi. Bunun yanı sıra, Aşçıbaşı Sunay KARATAŞ sektör hakkında bilgiler vererek deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

Mutfak ziyareti sonrasında öğrenciler, Restoran Şefi Oğuzhan SARIYILDIZ öncülüğünde otelin restoran, bar ve diğer bölümleri gezerek işleyişi ve ekipmanlar hakkında bilgi aldılar. Aynı zamanda Şef SARIYILDIZ banket alanlarını tanıtıp, banket organizasyonlarının işleyişi hakkında bilgiler verdi.