1. Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yürütülen ortak zorunlu dersler TDB 102 Türk Dili-II, YDB 102 İngilizce-II, ENF 102 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı, ATA 102 – ATA 202 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-II dersleridir. Bu derslerden birinden ya da birkaçından sorumlu olan öğrenciler sınava girmek zorundadır. Belirtilen bu 4 dersin sınavları aynı anda kitapçık şeklinde yapılacağından öğrenciler hangi dersten sınava girdiyse o ders ya da derslerin sınavlarını yapması gerekmektedir. ( Örneğin, İngilizce-II dersini almıyor ve sadece Türk Dili-II ve Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı derslerinden sınava girecekseniz işaretlemelerinizi Türk Dili için 26-50 ve Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı dersi için 51-75 arasındaki sorulara yapmalısınız. Ya da sadece Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-II dersinden sınav olacaksanız işaretlemenizi 76-100 soruları arasına yapmalısınız.)
  2. İngilizce-II sınavı 1. ve 25. Sorular arasıdır.
    Türk Dili-II sınavı 26. ve 50. Sorular arasıdır.
    Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı sınavı 51. ve 75. Sorular arasıdır.
    Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-II sınavı 76. ve 100. Sorular arasıdır.
  3. Merkezi Sınav Hizmetleri Birimi tarafından Ortak Zorunlu Derslerin Bahar Dönemi Arasınavları 2 NİSAN 2018 tarihinde 2 OTURUM şeklinde yapılacaktır.
    *** Sınavlar Pelitli Yerleşkesi, Ömer Yıldız Yerleşkesi ve Yomra Yerleşkesi’ nde yapılacaktır.
    *** 1.OTURUM saat 10.00‘da başlayacaktır.
    *** 2.OTURUM saat 14.00’da başlayacaktır.
    *** Öğrencilerin sınav saatinden en az 15 (onbeş) dakika önce sınav salonunda, listelerde belirtilen sıralarda hazır bulunmaları gerekir.
    *** Sınav binasına girişler sınav saatinden 60 (altmış) dakika önce başlayacaktır. Yoğunluktan dolayı yaşanabilecek sorunları önlemek amacıyla öğrencilerin girişlerde belirtilen süreleri dikkate almaları önemle rica olunur.
  4. *** Sınavların yapılacağı Sınav Binalarının girişinde kimlik kontrolü yapılır.*** Öğrencinin sınava girebilmek için, mevcut yılın bandrolüne sahip öğrenci kimliğine (Öğrenci kimliğini kaybetmiş öğrenci, ilgili yarıyılın öğrenci belgesini almalıdır.) sahip olması ve mutlaka görevlilere bina girişinde ibraz etmesi zorunludur.*** Öğrenci kimliği ile ilgili herhangi bir şüphe oluşturan durumda görevli personel öğrenciden ikinci bir kimlik belgesi olarak soğuk damgalı-onaylı özel kimlik belgesini (TC Kimlik Kartı, TC Nüfus Cüzdanı, Pasaport, KKTC Kimlik Kartı, Sürücü Belgesi) göstermesini isteyebilir ve öğrencinin ikinci bir kimlik ibraz etme yükümlülüğü vardır. Bu nedenle öğrencilerin sınava gelirken yanlarında ikinci bir kimlik belgesi bulundurmaları yararlarına olacaktır.*** Öğrenci Kimliği olmayanlar sınava kesinlikle alınmayacaktır. Ayrıca sınav salonunda öğrencilerin kendisine tahsis edilmiş olan sınıfta ve sıranın üstüne kimliklerini koymak suretiyle sınav salon görevlisine kimliklerini ibraz etmesi gerekir.
  5. Sınav güvenliği sebebiyle daha önce ilan edildiği üzere ilgili yönetmelik gereği;  “Sınav salonuna sadece kalem, silgi gibi sınavın yazılmasında kullanılacak gereçler ile öğretim elemanı tarafından sınavda kullanılmasına izin verilmiş kaynaklar getirilebilir. Ayrıca, sınav salonuna, diğer öğrencileri rahatsız etmeyecek şekilde tüketilmesi ve geride çöp bırakılmaması koşuluyla şekerleme ve su getirilebilir. Öğrencilerin sınav salonuna cep telefonu, ders notu, ders kitabı, elektronik malzemeler ile girmesi suçtur ve yasaktır. Sınav görevlisi veya görevlilerinin; sınav salonunda sınava giren öğrencilerin üzerilerinde, sıralarında veya erişebilecekleri kadar yakın mesafede cep telefonu ve benzer elektronik iletişim cihazlarının varlığını tespit etmesi durumunda ilgili öğrenci veya öğrencilere kopya işlemi yapılır.
  6. Öğrencilerin hangi yerleşkede hangi sınıfta sınava gireceğine ilişkin listeleri aşağıdadır. Listelerde herhangi bir sıralama ölçütü yoktur ve listeler karma yapılmıştır. Bu sebeple hangi sınıfta ve saat kaçta sınava gireceğinizi bulmak için: Listelerin yayınlandığı I.oturum ve II.oturum dosyalarını bilgisayarınıza indirin. İndirdiğiniz dosyaları açın ve Ctrl + F tuş kombinasyonuyla öğrenci numaranızı ya da Ad-Soyad bilginizi aratarak gireceğiniz oturum ve sınıf bilgisini öğrenebilirsiniz.
  7. Listelerde ismi olmayan öğrencilerin 29.03.2018 Perşembe günü saat 17.00’a kadar merkezisinavlar@avrasya.edu.tr adresine Öğrenci No, Ad-Soyad-Fakülte / Myo, Bölüm ve Gireceği Ders ya da derslerin bilgilerini mail atmaları gerekmektedir. Bu durumda olup mail atan öğrencilerin sınava gireceği sınıf ve saati öğrencilere gönderdikleri mail adresinden bildirilecektir.

I. OTURUM SINIF LİSTELERİ

II.OTURUM SINIF LİSTELERİ