Avrasya Üniversitesi Çocuk gelişimi bölümü ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi paydaşlığında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında konferans düzenlendi.

Avrasya Üniversitesi Ömer Yıldız Yerleşkesinde düzenlenen konferansta “Kadına şiddet ve Çocuk İstismarı” konusu ele alındı.
Çocuk gelişimi bölümü başkanı Doç.Dr.Kamala Gahramanova açılış konuşmasını yaptı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan Fatma Yalçın Kaya ve diğer katılımcılar kadına şiddet ve çocuk istismarı ile ilgili bilgi verdi.
Çocuk gelişimi bölümü öğrencileri çocuk istismarı ile ilgili gösterilerini sergilediler.

Düzenlenen konferansa Valimiz Yücel Yavuz’un eşi Şengül Yavuz, Avrasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Yavuz Özoran, Aile ve Sosyal Politikalar Trabzon İl Müdürü Ahmet Kurt, akademisyenler, Trabzon Baro Başkanı Sibel Suiçmez, 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi öğrencileri, Avrasya Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencileri ile çok sayıda kişi katıldı.

Programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Şengül Yavuz, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı. Avrasya Üniversitesi Genel Sekreteri Gülay Yeniçeri program sonunda Şengül Yavuz’a katılımından dolayı teşekkür etti.