AVRASYA ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELERİNDEN 12 TOPLUMA HİZMET PROJESİ

Hemşirelik Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Belkız KIZILTAN tarafından 2016 yılından beri birçok öğrenci ile birlikte “Topluma Hizmet Uygulamaları” dersi yürütülmekte ve başta Avrasya Üniversitesi olmak üzere ülke genelinde birçok kurum ve kuruluşun desteği ile projeler gerçekleştirilmektedir.

Projelerin danışmanı ve bölüm sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Belkız KIZILTAN 2017-2018 Güz Döneminde evrensel değerler, insan hakları ve yerel/bölgesel ihtiyaçlar gözetilerek toplam 12 topluma hizmet projesi gerçekleştirdiklerini belirterek, proje konularının öğrenciler tarafından oluşturulduğu, işbirliği yapılacak kişi, kurum ve kuruluşların bizzat öğrencilerin araştırmaları sonucu belirlendiğini ifade etti. Ayrıca bu projeler sayesinde Trabzon ilinde toplumun en hassas üyelerine dikkat çekilerek toplumsal sorunlara yönelik farkındalık oluştuğu, projelerinin tekrarı ve geniş alanda yürütülmesi konusunda birçok kurumdan geribildirim alındığını ekledi. Dönem sonunda ise Öğretim Üyelerinden oluşan jüri, tüm ekipler ve öğrencilerin katılımı ile proje sunumları gerçekleştirilerek, jüri üyeleri tarafından birinci proje seçildi.

“Çocuklar Güle Oynaya Sağlığına Kavuşuyor”, “Okumak Özgürlüktür”, “Sağlık En Güzel Hediyedir” ve “Herşey Dolapta” projeleri ile anaokulu ve ilköğretim çağı çocuklara sağlığı geliştirici ve okumaya özendirici uygulamalar gerçekleştirilmiştir.

“Suda Engel Yok” projesi ile engelli bireylere yüzme, “Yalnız Değilsiniz” projesiyle Huzurevinde kalan yaşlı bireylerle çeşitli etkinlikler, “Herkes İçin Kütüphane” projesi ile öğrencilerimiz kütüphane raf ve çevre düzenleme ve çocuklara yönelik aktiviteler düzenlemiştir.

“Üşüyen Minik Adımlara Mimar Ol” ve Atkım Sende Küçüğüm” projeleri ile ilköğretim öğrencilerine kıyafet yardımı, “Elma Şekeri” projesi ile Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezinde kalan çocuklara yönelik “ Minik Kalpler Gülsün” projesi ile Onkoloji Servisinde kalan çocuklara yönelik etkinlikler, “Sevgi İzi İle Sevdiklerimiz Hep Yanımızda” (1. Seçilen proje) projesi ile engelli bireylerin kayıp olması durumunda bulunmasına kolaylık sağlayacak girişimler yapılmıştır.