Özel Güvenlik Ve Koruma Bölümü Avrupa’yı Avrasya’ya bağlayan Modern Trabzon Liman’ında

Avrupa’yı Avrasya’ya bağlayan Modern İpek Yolu konumunda  bulunan limanda, öğrenciler Limanın Güvenliğine ilişkin bilgi ve donanımlarını geliştirmek; liman tesisi güvenlik planı, giriş kontrolleri, güvenlik iletişimi, çevre politikası, kıyı tesisi tarafından uyulacak/uygulanacak kurallar ve tedbirler, tehlikeli maddelerin sınıfları, taşınması, tahmil/tahliyesi, yük elleçlenmesi, ayrıştırılması, istiflenmesi ve depolanması, gemilerin doğrulanması ve sertifikasyonu, iş sağlığı ve güvenliği gibi konularda  bilinç oluşturmak amacıyla teknik gezi düzenlendi. AVÜ Özel Güvenlik ve Koruma Bölümü Başkanı Öğr. Gör. Metin YENİGÜN yaptığı açıklamada öğrencilerimiz için çok yerinde ve verimli bir gezi olduğunu düşünüyorum. Ayrıca Liman Güvenlik Müdür’ü Ömer BAHAR ve ekibi bizi çok güzel karşıladı. İnanıyorum ki 2. sınıf öğrencileri  bu ve bunun gibi geziler, öğrencilerimizin dış dünya ile onları bekleyen dünya uygulamasını daha da kolaylaştıracaktır” dedi.