20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü verdiğimiz sözleri yerine getirmek amacıyla bizlere bir fırsat sunuyor. 20 Kasım 1989’da Çocuk Haklarına Dair Sözleşme’nin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda kabul edilmesinin yıldönümü her yıl Dünya Çocuk Hakları Günü olarak kutlanmaktadır. Avrasya Üniversitesi Çocuk Gelişimi Kulübü olarak bu haftada birçok etkinlik planladık. İlk olarak Ömer Yıldız Yerleşkesinde Fakültemizde Çocuk Hakları pankartlarıyla farkındalık çalışması yaptık. 20 Kasım Çocuk Hakları günü çerçevesinde 19 Kasım 2017 Pazar Günü  saat 12.00-15.00 arasında Varlıbaş Avm’de “Çocuk Hakları” standı kurularak “Çocuk hakları broşürü” ve “Çocuk hakları rozetleri” dağıtılacaktır. 20 Kasım 2017 Pazartesi Günü saat 11.00-15.00 arasında Atatürk Meydanında “Çocuk Hakları” standı kurularak “Çocuk hakları broşürü” ve “Çocuk hakları rozetleri” dağıtılacaktır. Ayrıca Çocuk Hakları haftası nedeniyle kasım ayı içinde üniversite öğrencilerinin farkındalıklarını arttırmak amacıyla çocuk ihlalleri konusunda film gösterimi ve Çocuk Hakları konferansı düzenlenecektir. Avrasya Üniversitesi Çocuk Gelişimi Kulübü olarak çocuk hakları hep ışığımız olacaktır.