Öğrencilere Doğal Afetlerle İlgili Eğitim Verildi

Okulumuz’un  Özel Güvenlik ve Koruma bölümü öğrencilerine yönelik doğal afetlerle ilgili bilgilendirme Eğitimi düzenlendi.

Eğitim’e  MYO Müdür’ü Yrd.Doç. Dr. Levent KALYON, Öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Özel Güvenlik ve Koruma bölüm Başkanı Öğr. Gör. Metin YENİGÜN  Okulumuzun konferans salonunda düzenlenen eğitimin amacı, doğal afet, deprem, yangın  ve bunlara karşı alınacak önlemlerle ilgili her öğrencinin bilinçli olmasını hedeflediklerini söyledi.

Trabzon’un 4’üncü derece deprem bölgesinde yer aldığını hatırlatan YENİGÜN, şunları kaydetti:

“Okulumuzda düzenlemiş olduğumuz ‘Doğal afet ve afetlere karşı bilinçli olma’ eğitimde öğrencilere Trabzon İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) görevlileri tarafından bilgilendirme yapıldı. Deprem ve Yangın konusunda tüm öğrencilerimiz bu sayede bilgi sahibi oldu. Depremle yaşamaya alışık olmamız gerekir ama tedbiri de elden bırakamayız.”

Seminerde AFAD Müdürlüğü Arama ve Kurtarma Personeli Şef V. Erkan AKPINAR ve Arama Kurtarma Teknisyeni Tevfik TAŞDEMİR, doğal afetler, yangın,deprem çeşitleri ve depreme karşı alınması geren konularla ilgili sunum yaptı ve akabinde de yangın söndürme tatbiki çalışmaları yapılmıştır.