Avrasya Üniversitesi Yardımlaşma Klubü olarak 3 senedir aralıklarla süren köy okullarına yapılan yardımlarda bu dönem sırayı Yomra ilçemizin güzel bir beldesi olan Özdil aldı. Özdil İlkokul, Özdil Ortaokulu ve Özdil İmamhatip Ortaokulu öğrencileriyle bir araya gelen Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmetler Bölümü, SHMYO Ağız ve Diş Sağlığı Programı öğrencileri ”Ağız Sağlığı ve Vücut Hijyeni” konulu sunumlarını gerçekleştirdiler.

Öğrencilerimizin aktif katılım ve gönüllü çalışmalarıyla gerçekleşen ziyarette yaklaşık 200 öğrenciye diş macunu, diş fırçası, defter,kalem dağıtıldı. Sıcak bir ortamda gerçekleşen buluşma sonrası Özdil İlkokul Müdür Yardımcısı Hüseyin KARAGÖL, Özdil İmamhatip Ortaokul Müdür Yardımcısı Cemal BİNAY öğrencilerimize teşekkür ederek kapılarının her zaman kendilerine açık olduğunu belirttiler.

Avrasya Üniversitesi SHMYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Arif AKSOY tarafından organize edilen etkinlikte farkındalık yaratmak, diş sağlığına önemi artırmak, vücut temizliğine dikkat çekmek  konuları üzerinde duruldu. AKSOY, Avrasya Üniversitesi öğrencileriyle birlikte Trabzon’da daha bir çok köy okuluna bu tip etkinliklerin yapılacağını, bu etkinliklerin gerek öğrencilerimiz gerekse gidilen okuldaki öğrenciler için sosyalliği artırdığı, farkındalığın sağlanması adına önemli adımlar olduğunu söyledi. Etkinlik sonrası öğrencilerle bağlama eşliğinde balık ve çay keyfide görülmeye değerdi.

Katkılarından dolayı Sağlık Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmetler Bölümü, SHMYO Ağız ve Diş Sağlığı Programı öğrencilerimiz, SHMYO Diş Protez Programında Uzman Gökhan ÖZKAN’a teşekkür ederiz.