Kariyer Buluşmaları kapsamında Sosyal Girişimcilik ve Pazarlama konulu panel gerçekleştirildi. Prof. Dr. M. Asıf YOLDAŞ (Avrasya Üniversitesi Yenilikçilik ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü), Nurullah ER (Türk Hava Yolları Kokpit İstihdam Müdürü), Avrasya üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Murat ŞAHİN’in konuşmacı olarak iştirak ettikleri konferansa üniversite öğrencilerinin yanı sıra lise öğrencilerinden oluşan dört yüze yakın dinleyici katıldı. Panelde konuşmacılar kendi alanları ile ilgili bilgilerini dinleyicilerle paylaştılar. Bu kapsamda Bireysel kariyer planlamada etkili olan faktörler ve bir kariyer tercihi olarak girişimcilikte pazarlamanın önemi hakkında dinleyicilere bilgi verildi. Konferansın sonunda konuşmacılar öğrencilerin sorularını cevaplandırdılar. Bu çerçevede Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi son sınıf öğrencilerinin girişimcilikle ilgili olan konferanstan elde ettikleri bilgiler doğrultusunda THY ‘ne bir proje niteliğinde sunulması gerektiğini düşündükleri yenilikçilik ve girişimcilik fikirleri dikkat çekti. Bu yeni fikrin açılımı aşağıdaki şekilde ifade edildi.

Bilindiği üzere son günlerde, aralarında İstanbul’un da bulunduğu 8 şehirdeki 10 havalimanından ABD’ye, Türkiye’nin de olduğu 6 ülkedeki tüm noktalardan İngiltere’ye doğrudan sefer yapacak uçaklarda dizüstü bilgisayar, e-kitap ve tabletin yasaklanması kararı alınmıştır. Bence dünyada Türk Hava Yolları (THY) Amerika ve AB Hava Yollarına karşı rekabette üstünlüğe sahip olduğundan söz konusu hava yolları bu rekabette üstünlük sağlayamadıklarından böyle yollara başvurdukları düşünülmektedir.

Milli şirketimiz olan THY dünyadaki diğer hava yollarına karşı rekabette ayrıca bir üstünlük sağlayabilmek için Çocuk Gelişimi ve Eğitimi bölümünden mezun olanları istihdam ederek uzun yolculularda yolcuların çocukları ile ilgilenecek bir bölüm oluşturmalıdır.

Öğrencimizin bu projeleri değerlendirildiğinde, THY’den ABD’nin yasağına karşı yapılan hamle çerçevesinde Amerika uçuşlarından yılda 1 milyar dolara yakın ciro yapan Türk Hava Yolları (THY), bu hatta yolcu kaybetmemek için uçak içi eğlence sistemlerinde “Bedava internet ve yolcuya tablet” gibi uygulamalar üzerine çalışmalara başladığı öğrenildi. (http://ekonomi.haber7.com/ekonomi/haber) Ayrıca milli şirketimiz olan Türk Hava Yolları, (THY) yenilikçilik ve girişimcilik ruhuna sahip üniversitemiz öğrencilerinin bu fikrini uygulamaya geçirildiğinde ve bu hizmeti kusursuz bir şekilde çalıştırırsa bu uygulamalara karşı yolcu kaybetmez aksine arttıracağını düşünüyoruz.