25 Kasım 2010 tarihinde büyük bir coşku ve heyecanla kurulan üniversitemiz, bugün 6. yılını geride bırakarak, ülkemizin köklü üniversitelerinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.

Hayallerinin peşinden yola çıkıp, zoru başaran, Mütevelli Heyet Başkanımız Dr. Ömer Yıldız’ın Trabzon’a, bölgemize ve Ülkemize böylesine anlamlı eğitim yuvasını kazandırmada rölü çok büyüktür.

Azimli, kararlı ve çalışkan insanların kurduğu üniversite” Mütevelli Heyet başkanı ve mütevelli heyet üyeleri, öğretim kadrosu,  kurulmasına destek veren gönüldaşları  sayesinde   Avrasya Üniversitesi’nin çevresinde bıraktığı ilk imaj olmuştur. Emek verenlere binlerce teşekkür ediyoruz..

TARİHÇE

Avrasya Üniversitesi başkanlığını Sayın Ömer YILDIZ’ın yaptığı Maçka Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmet Vakfı tarafından kurulmuştur. YÖK’e ilk başvuru tarihi 2004 yılının son günüdür. Başvuruyu takiben mevzuatta öngörülen süreçler tamamlanmış ve 2010 yılında TBMM Genel Kurulu’nda kanunla Avrasya Üniversitesi’nin kurulması kabul edilmiştir. Kanunun 28.01.2011 tarihli Resmi Gazetede 27829 sayı numarasıyla yayımlanmasıyla Avrasya Üniversitesi tüzel kişiliğini kazanmıştır.

Avrasya Üniversitesi, 2011-2012 eğitim öğretim yılında Pelitli Yerleşkesi’nde üç fakülte, iki enstitü bir yüksek okul ve 218 öğrencisiyle akademik yaşantısına başladı.

Birinci eğitim öğretim yılında İnşaat Mühendisliği, Mimarlık, İktisat ve Kamu Yönetimi Bölümlerine öğrenci alınmıştır. Aynı yıl ek kontenjanlarda Makine Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Türk Dili ve Edebiyatı, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü, İşletme ve Maliye Bölümlerine öğrenci alınmıştır.

2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılında Fen ve Sosyal Bilimler Enstitüleri bünyesinde 13 Yüksek Lisans Programı’na, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi bünyesinde Bilgisayar Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, İçmimarlık ve Çevre Tasarımı bölümlerine, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde Bankacılık ve Finans, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümlerine, Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde İngiliz Dili ve Edebiyatı, Rus Dili ve Edebiyatı Lisans Bölümlerine ilk kez öğrenci alınmıştır. Ayrıca, Avrasya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu kurularak 9 programda ön lisans öğretimine başlanmıştır. Aynı dönemde Sağlık Bilimleri Fakültesi Kurulmuştur.

2013-2014 Eğitim Öğretim yılı güz döneminde Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesindeki Çocuk Gelişimi, Spor Bilimleri ve Hemşirelik lisans programlarına, Fen Edebiyat Fakültesi bünyesindeki Psikoloji Lisans Bölümüne, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümünde, Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu bünyesinde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümüne ilk kez öğrenci alınmıştır.  Rus Dili ve Edebiyatı Bölümünün ismi Rusça Mütercim Tercümanlık olarak değiştirilmiştir. Bu dönem ayrıca Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu kurulmuştur.  Yine Sağlık Bilimleri Enstitüsü kurularak enstitüye bağlı Hemşirelik, İş Sağlığı ve Güvenliği ve Sağlık Kurumları İşletmeciliği Yüksek Lisans Programları açılmıştır.

2014-2015 Akademik Yılı Güz Döneminde ise İş Sağlığı ve Güvenliği Doktora Programı ile İş Sağlığı ve Güvenliği önlisans programına ilk kez öğrenci almıştır. Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu olarak isim değişiklik yapılmıştır.

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılında, Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde Biyokimya Bölümü, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde Ağız ve Diş Sağlığı Programı ile Odyometri İkinci Öğretim Programı, Meslek Yüksekokulu bünyesinde Sosyal Güvenlik Programı ile Adalet Programlarına ilk kez öğrenci almıştır.

2016-2017 Eğitim – Öğretim Yılında, Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde Sosyal Hizmet, Odyoloji, Sağlık Yönetimi, Ebelik, Beslenme ve Diyetetik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon; Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gümrük İşletme, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Patoloji Laboratuvar Teknikleri, Meslek Yüksekokulu bünyesinde Aşçılık, Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi, Kimya Teknolojisi, Spor Yönetimi, Moda Tasarımı, Özel Güvenlik ve Koruma, Harita ve Kadastro programlarına ilk kez öğrenci alımı gerçekleşmiştir.