AVRASYA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK VE GÜZELLİK MERKEZİ

Hafta içi her gün 8:30-7:30

Avrasya Üniversitesi Sağlık ve Güzellik Merkezi 12.11.2015 Perşembe Günü Ömer Yıldız Yerleşkesi Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde hizmet verecektir. Tüm akademik personel ve öğrencilerimiz davetlidir.

Açılış Töreni

Tarih: 12.11.2015

Saat: 12:00-13:00

Yer: Ömer Yıldız Yerleşkesi

afet

Prof. Dr. Afet NESİBLİ

vücut

Hoş Geldiniz

Bilindiği üzere beslenme; anne karnında başlayarak yaşamın sonlandığı ana kadar devam eden yaşamın vazgeçilmez bir ihtiyacıdır

İnsanın büyümesi, gelişmesi, sağlıklı ve üretken olarak uzun süre yaşaması için gerekli olan besin öğelerini yeterli ve dengeli miktarda alıp vücutta kullanabilmesidir.

Karın doyurmak, açlığı bastırmak, canının çektiği şeyleri yemek veya içmek değildir.

Günlük yaşamda bireylerin (gebe, emzikli, bebek, okul çocuğu, genç, yaşlı, işçi, sporcu, kalp-damar, şeker, yüksek tansiyon hastalığı, solunum yolu bozuklukları vb.) yaşa, cinsiyete, yaptığı işe, genetik ve fizyolojik özelliklerine ve hastalık durumuna göre değişen günlük enerjiye ihtiyacı vardır.

Sağlıklı bir yaşam sürdürmek için, alınan enerji ile harcanan enerjinin dengede tutulması gerekmektedir.

Merkezimiz size dengeli ve sağlıklı beslenme ile ilgili danışmanlık verecektir.

obezite

Vücut Kitle Endeksi nedir?

Vücut kitle endeksi yetişkin bir insanın kilosunun boyuna göre normal olup olmadığını gösteren bir parametredir. Aşağıda görülen Vücut Kitle Endeksi (VKE veya VKİ) tablosunda kilogram cinsinden kilonuz ve metre cinsinden boyunuzun kesiştiği noktanın içinde bulunduğu alan kilonuzun ideal olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Eğer mevcut kilonuz ideal kilonuzun altında ya da üstünde ise bu kiloya ulaşabilmek için izlenecek yol, kısa sürede fazla miktarda kilo kaybetmek ya da almak değil, sağlıklı kilo kaybını/kazancını sağlamak ve bu kiloyu uzun dönemde korumaktır.

Hizmetlerimiz

Obeziteye karşı özel programla (bitkisel ürünlerle) sağlıklı mücadele;

Sağlık ağırlıklı sportif faaliyetler;

Kosmetoloji bakım hizmet (cilt bakımı) vermek;

Vücut kitlesinin içeriğini belirlemek;

Manuel (elle) vücut ve yüz masaj hizmeti vermek.

Merkez Faaliyetleri

1. Potensiyel müşterinin vücut kitlesi içeriğinin cihazla belirlenir ve gerekli konsultasyon verilir;
  2. Gerekli spor hereketleri konusunda tavsiyeler verilir ve bitkisel ürünler önerilir;
  3. Obesite olan müsterilerin aydınlatılır ve sorun çözülür;
  4. Cild bakımı yapılır (kosmetoloji problemlerin bitkisel ürünlerle giderilmesi, maskelerin uygulanması ve diğer gerekli işlemler);
  5. Sağlıklı beslenme konusunda seminerler düzenlenir.