Anne Üniversitesi Başlıyor!

Anne Üniversitesi Nedir?

Toplum olarak kalkınmak için; sağlıklı düşünen, soran, sorgulayan, araştıran, sorumluluk sahibi gibi bir çok olumlu özelliklere sahip bireylerin yetişmesinin temeli ailede atılır. Aile çocuğa ilk eğitimin verildiği yerdir ve anne de ilk öğretmendir.

Avrasya Üniversitesi ve Yomra Belediyesi işbirliği ile başlatılan “Anne Üniversitesi” yoluyla çocuk gelişimi süreçleri ve çocuğun ruhsal ihtiyaçları gibi birçok konuda anneler eğitilecektir.

“Anne Üniversitesi” bir ay boyunca haftada bir gün cumartesi günleri Avrasya Üniversitesi’nde; “İnsan İlişkileri ve İletişim, Medya Okuryazarlığı, Sağlık Bilgisi ve Bilinci, Anne- Çocuk Ruh Sağlığı, Aile İçinde Anne –Çocuk, Vatandaşlık, Toplumsallaşma, Girişimcilik” derslerinin verileceği bir eğitim programıdır.

Amaç

• Annelerin kendini tanıması, geliştirmesi ve bu yolla çocuklarını daha bilinçli bir şekilde eğitmesine yardımcı olmayı sağlamak,
  • Annelerin sosyal hayatta daha fazla yer almalarını sağlamak,
  • Annelerin özgüvenini ve kendilerine olan saygılarını artırmak,
  • Üniversiteye gitme fırsatı bulamamış annelerimizin üniversite ile tanışmalarını sağlamak,
  • Üniversite toplum buluşmasını sağlamak.

Avrasya Üniversitesi ve Yomra İlçe Belediyesi’nin işbirliğiyle hayata geçirilecek olan Anne Üniversitesi’nde her anne ve anne adayı eğitimlere katılabilecek.

En az okur-yazar düzeyinde, üniversite eğitimi alma şansı olmamış anne ve anne adaylarını, ayrıca üniversite mezunu ancak bilgilerini güncellemek isteyen tüm anne ve anne adaylarını eğitimlere katılmaya davet ediyoruz.

“Anne Üniversitesi” eğitiminin tamamlanmasının ardından katılımcılara Avrasya Üniversitesi ve Yomra İlçe Belediyesi onaylı sertifika verilecektir.

Katılım ücretsiz olup, tamamlanan kontenjan doğrultusunda eğitim-öğretim 23 Mayıs 2015 tarihinde başlaması planlanıyor. Talep olması halinde bir sonraki program hemen planlanacaktır. Ulaşım Yomra Belediyesi tarafından karşılanacaktır.

Trabzon sınırları içerisinde yaşayan anne ve anne adayları,  ikametgâh adresleri ve kimlik belgeleriyle kayıt yaptırabilecekler.

Facebook Adresi: https://www.facebook.com/groups/anneuni/

Ayrıntılı Bilgi İçin:

Proje Sorumlusu: Seda TURHAN

Tlf: 0530 963 8404

DERS PROGRAMI 1.HAFTA 2.HAFTA 3.HAFTA 4.HAFTA
23MAYIS 30MAYIS 6HAZİRAN 13HAZİRAN

AÇILIŞ

TANIŞMA

Vatandaşlık(1)Uzman Pınar ÖŞME

Sefa AYDIN

Yomra Yerleşkesi

Aile İçinde Anne ve Çocuk(1)