Avrasya Üniversitesi Yeni  Rektörü Prof. Dr. Aşkın Asan kimdir?

asan11Aşkın Asan, 26 Kasım 1965’te Trabzon’da doğdu. Of Şehit Ahmet Türkkan Lisesini birincilikle bitirdi. 1989 tarihinde Riyad Eğitim Fakültesi’nden mezun oldu.  Yüksek lisansını, 1992’de ABD Texas Tech Üniversitesi’nde Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri alanında; doktora eğitimini, 1998’de Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde tamamladı.

1998 yılında KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri bölümüne yardımcı doçent olarak atandı. 2002-2004 yılları arasında Dubai Ajman University of Science and Technology’de görevlendirildi. 2004’de Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi alanında doçent oldu. Sultan Qaboos Üniversitesi Öğretim Teknolojileri Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalıştı. Dekan Yardımcılığı ve Bölüm Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü. Araştırma projeleri yürütücülüğü yaptı.

23. Dönem’de Ankara Milletvekili olarak Parlamentoda görev yaptı. TBMM’de Akdeniz Parlamenter Asamblesi (APA) Türk Grubu Başkanı, Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Komisyonu ve İKÖPAB Türk Grubu Üyesi oldu.

2011-2014 Yılları arasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Yardımcısı görevini yürüttü.

2014 yılında profesörlük unvanını aldı. 01.11. 2014 tarihinde Avrasya Üniversitesinde Genel Koordinatör olarak görev yaptı. 03.03.2015 tarihinde Avrasya Üniversitesi Rektörü olarak atandı.

Çok iyi düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Asan, evli ve Hilal, Alparslan ve Yasemin adında 3 çocuk annesidir.

Prof. Dr. Aşkın ASAN’ın Akademik CV si