Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aşkın ASAN’ın Mesajı

Değerli İdari personel,

Değerli Öğrenciler,

Hepinizi saygıyla selamlıyorum,

Türkiye’nin eğitime aşık şehri Trabzon’da kurulan bu üniversitenin kadrosunda olmak benim için büyük bir onur.

Bugün Üniversitemiz 4 Fakülte ve fakültelerimize bağlı 24 bölüm, 4 Yüksekokul ve yüksekokullarımıza bağlı 35 program ve 3 Enstitü ve enstitülerimize bağlı 17 program ile Avrasya Üniversitesi yoluna emin adımlarla ilerliyor.

Üniversitemizde öğrenim gören öğrenci sayımız 5.000’e yaklaştı. Üniversitemiz 200 akademik personel 61 idari personele sahiptir.

Avrasya Üniversitesi kurulduğu günden beri, öğrencilerinin vizyonlarını genişletip girişimci ruhlarını ortaya çıkarmayı, sektöre çalışkan ve aydın insanlar kazandırmayı hedeflemiştir.

Hayallerinin peşinden yola çıkıp, zoru başaran, Mütevelli Heyet Başkanımız Ömer Yıldız beyin Trabzon’a, bölgemize ve Ülkemize böylesine anlamlı eğitim yuvasını kazandırmada rölü çok büyüktür.

Bu süreçte Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Sami Karadeniz’in de emekleri çok büyüktür. Görevde bulunduğu süre içinde üniversitenin gelişimine yönelik birçok yenilik ve faaliyeti hayata geçirmiştir. Bundan sonraki dönemde de bizlere desteklerini sürdüreceğini beklemekteyiz.

Bu güzel üniversitenin yeni dönem rektörü olmaktan dolayı duyacağım memnuniyeti ifade etmek isterim.

Bu güne kadar görev yapan tüm rektörlere, mütevelli heyet başkanımız başta olmak üzere heyet üyelerimize ve akademik kadroya, yani siz kahramanlara teşekkür etmek isterim.  Büyük emek var burada.

Avrasya Üniversitesinin en önemli unsuru, varlığı öğrencileridir. Akademik kadromuzun destekleriyle hem bilimsel alanda çalışmalarımızı sürdürecek hem de öğrencilerimizin bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda gelişimleri için büyük çaba harcayacağız.

Temel hedefimiz üniversitemizi büyütmek, geliştirmek, gerek ulusal gerekse uluslar arası eğitim platformlarında başarılarını artırmaktır. Bu konuda yine hep birlikte, yine tekrar güçlerimizi birleştirip, çalışmalarımızı yoğunlaştırmalıyız.

Bir rektörün görevinin, organizasyonu yapmak, misyonu vizyonu sağlamak ve onu muhafaza etmektir. Ekip ruhu çok önemlidir. Başarının anahtarıdır aslında. Avrasya Üniversitesinin hem idari hem de akademik kadrosu kendini adamış bir kadrodur. O yüzden kendimi şanslı hissediyorum. Yeniden yapılanma, kurumsallaşma ve yükseliş sürecinin ancak bir nefer gibi çalışmakla mümkün olacağı kanaatindeyim.

Avrasya Üniversitesi’nin potansiyelinin farkındayım ve bu yeni dönemde hedeflerimize ulaşacağımıza dair inanç ve güvenim tamdır. Rektör olarak demokratik, barışçıl ve huzurlu bir çalışma ortamı sağlayacağım.

Eşitlik ve adaletten ödün vermeden istikrarlı gelişim ve ilerlemeye açık, şehirle iletişim halinde olarak, işbirliği, katılım ve paylaşımı önemseyerek şeffaf, açık ve hesap verici bir yönetim anlayışı sergileyeceğim.

Amacım; bilimde, teknolojide ve sanatta sınır tanımayan, şehrimizle bütünleşerek topluma önderlik eden, paydaşlarını önemseyen ve ilişkilerini geliştiren, sahip olduğu kaynakları en iyi şekilde kullanan, çeşitlendiren, evrensel bir üniversite kültürü oluşturmayı hedefleyen, gelenekleri olan, fikirlerin özgürce ifade edildiği, verilen sözlerin tutulduğu bir üniversite anlayışını geliştirmektir.

Üniversitemizi büyüteceğiz. Önümüzdeki günlerde ve yıllarda açacağımız yeni fakülteler bölümler ile eğitim çeşitliliğimizi ve kalitemizi daha da artıracağımızı ve daha fazla üniversite adayı öğrencinin tercihi olacağımızı tahmin ediyorum..

Avrasya bölgesinin Avrasya Üniversitesine ihtiyacı var.

Araştırma-odaklı bir üniversite olmak, hedeflerimin başında geliyor. Bu amacın bir uzantısı olarak, uluslararası işbirliklerine büyük önem veriyorum.

Günümüzde yüksek öğretim, hareketlilikten ve küreselleşmekten büyük ölçüde etkileniyor. Akademik tanınırlık, şeffaflık, müfredat geliştirme üzerine yapılan ortak projeler, çalışma ve araştırmalar dünyadaki tüm üniversitelerin gündeminde yer alıyor.

Üniversitemiz de küreselleşmenin öneminin farkında ve Bologna Süreci ile ilgili gerekli çalışmaları yürütüyor.

Akademik faaliyetlerin beslenme noktalarından biri de enstitülerdir. Önümüzdeki dönemlerde  lisansüstü eğitim programlarımızı ve akademik kadro sayımızı da artırmayı planlıyoruz.

Avrasya Üniversitesi’nin akademik toplantı, kongre, sempozyum ve çalıştay gibi etkinliklerini artıracağız. Bölge halkının ihtiyaç duyduğu alanlarda kurslar düzenlemek amacıyla kurulan Avrasya Üniversitesi Yaşam boyu Eğitim Merkezi, sadece yabancı dil, bilgisayar programları ve kişisel gelişim kursları ile değil İş ve İşçi Bulma Kurumu ile gerçekleştirdiği ortak projeler ile de Trabzon’lulara  ayrı bir umut olmalı. Özellikle kadın eğitimi alanında kapsamlı çalışmalar yapacağız.

Üniversite – Ticaret  Sanayi işbirliğinin kurulması benim için ayrı bir önem taşıyor. Avrasya Üniversitesi, teorinin yanı sıra vereceği uygulama eğitimleri ve staj olanakları ile öğrencilerimizin bilgi ve beceri kazanmasını sağlayıcı yaratıcı yöntemler keşfedecek. Sosyal sorumluluk projeleri ve Mentör uygulamaları  ile  öğrencilerimizin öğrenme deneyimlerini zenginleştireceğiz.

Amacımız her yönüyle müreffeh akademik bir ortam sağlamak, çok kısa süre içinde hem imkânları hem de bilimsel faaliyetleri ile Türkiye’de ve dünyada adından söz ettirecek bir üniversite oluşturmaktır.

Kısa süre içinde temas kurma fırsatı bulduğum değerli meslektaşlarımda bu heyecan ve donanımı müşahede ettim.

Bu bağlamda, yeniden, hep birlikte oluşturacağımız  “stratejik planımız” başlangıcımız için temel olacaktır.

Ben tekrar başta Mütevelli heyet başkanımıza, mütevelli heyetimize, siz meslektaşlarıma ve idari kadromuza teşekkür ediyorum.

Hepinizi saygıyla selamlıyorum.