Avrasya Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri bir dönem boyunca öğrendiklerini iki gün süren hazırlıklar sonucunda düzenlenen etkinlikle sergilediler. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı  Yrd. Doç. Dr. Başak Sungur konuya ilişkin yaptığı açıklamada, öğrencilerinin salata, kek, kurabiye, ekmek çeşitleri, köfteler ve ev yapımı içeceklerle bir yemek sergisi hazırladıklarını belirterek, bir dönem boyunca onlara öğrettiklerimizin sonucunu burada görmekten mutluluk duyuyoruz dedi. Sungur, öğrencilerinin bir dönem boyunca öğrendiklerini bu sergiyle ortaya koyduklarını belirterek doğal, katkısız, bilinen reçetelerin dışına çıkarak hazırladıkları bu yemek sergisi bize ne denli yetenekli olduklarını gösterdi. Avrasya Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu bünyesinde yer alan “Gastronomi ve Mutfak Sanatları” bölümünün amacı, uluslararası deneyime sahip ve araştırmacı bir akademik kadro eşliğinde, kendi işini kurabilecek, tecrübeleri doğrultusunda uluslararası zincir otellerde, elit restoranlarda, profesyonel yiyecek üretimi yapan kuruluşlarda şef pozisyonunda görev alabilecek ve üst düzey yöneticilik yapabilecek etkin, çağdaş, değerleri özümsemiş, profesyoneller yetiştirerek gastronomi alanında ülkemizi tüm dünyaya tanıtmaktır. Buna ilaveten, dört yıllık eğitimleri sonunda iki yabancı dile hakim bir şekilde mezun olacak öğrenciler, gastronomi ve mutfak sanatları sektöründe teorik ve pratik bilgilerle donanmış, vizyon sahibi şeflere yönelik ihtiyacı büyük ölçüde gidereceklerdir.Son yıllarda büyük ilgi gören bölümümüze YGS sınavından 140 ve üzeri puan alan her öğrenci başvurarak, yetenek sınavı ile bu yetenekli öğrencilerimiz arasında yer alabilirler.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin etkinliğine Üniversitenin genel sekreteri Gülay Yeniçeri’nin yanı sıra bir çok akademisyen ve öğrenci katıldı. Öğrencilerin kendi elleriyle hazırladıkları yemekler etkinliğe katılanlara ikram edildi.