Bağımlılık artan bir ivme ve çeşitlilik ile her yaştan insanımızı tehdit etmektedir. Genç neslin önleyici ve koruyucu hizmetlerle desteklenerek tütün, alkol, uyuşturucu madde, teknoloji ve diğer tüm bağımlılıklarla mücadele kapsamında okullarda, üniversitelerde ve ulusal düzeyde bilinç oluşturulması önem arz etmektedir.

Bu bağlamda, 20.12.2014 tarihinde Avrasya Üniversitesi’nde gerçekleştirilen “Bağımlılıkla Mücadele Araştırma Merkezi Modeli Geliştirme Çalıştayı”nın nihayetinde Avrasya Üniversitesi ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti arasında iş birliği yapılarak bağımlılıkla mücadele eğitimi verilmesini sağlamak, toplumu bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak için bir protokol hazırlandı. Protokol en kısa zaman içinde imzalanacaktır.